Zó primitief is het leven aan boord van de langste en zwaarste zeilwedstrijd ter wereld

The Ocean Race, voorheen Volvo Ocean Race, is de langste en zwaarste zeilwedstrijd ter wereld. In acht tot negen maanden varen de deelnemers in ongeveer 11 etappes rond de wereld. Hierbij komen ze in aanraking met tropische stormen, enorme golven en gigantische windsnelheden. Dat maakt The Ocean Race gevaarlijk. De kans om overboord te slaan, en te verdrinken, of zelfs niet meer teruggevonden te worden, is aanwezig.

ZIE OOK: De laatste etappe van Hans Horrevoets | Andere Tijden Sport | NOS-NTR

Hans Bouscholte weet als geen ander hoe het is om The Ocean Race te varen. Hij zeilde in 1996-1997 zelf mee met de Volvo Ocean Race. Op de oude ‘Volvo Ocean Racer’ die onderdeel is van de stichting Holland Ocean Racing legt hij uit hoe het leven aan boord is.

Leven op poeder en water
Om ruimte en gewicht te besparen wordt er gevriesdroogd voedsel gegeten. Dat is aan de ‘keuken’ ook zeker te zien. In het midden van de kajuit staat iets dat een aanrecht voor moet stellen met slechts één gaspitje en een afvoer. ‘Je kookt hier wat water, voegt dit toe aan het zakje met gevriesdroogd voedsel, je roert een beetje en dat is het eten voor soms wel een maand’, vertelt Hans.

‘’Het is eigenlijk een soort astronautenvoedsel. Een poeder waar het water helemaal uit is gehaald en daardoor erg licht om mee te nemen. Een team bestaat uit twaalf deelnemers. Als je voor twaalf mensen normaal eten aan boord moet meenemen, dan staat de hele boot vol met eten. Vandaar dat we allemaal gevriesdroogd voedsel eten.”

‘’Na twee dagen zeilen ruik je geen verschil meer.’’

Slaapzakken samen delen
Het team wordt tijdens de race opgesplitst. Zes van het team zijn aan dek om de boot te varen en zes van hen zijn onder dek om te eten en te slapen. Elke drie tot vier uur wordt er gewisseld.

Aan de zijkant van de kajuit hangen een soort stretchers. ‘Je klimt erin en dan trek je jezelf zo omhoog. Ik heb niet veel ruimte, maar als er grote golven zijn dan vind ik het wel goed als ik een beetje vast lig. Zo kan ik geen kant op’, vertelt Hans terwijl hij voor doet hoe het slapen aan boord eraan toe gaat.

‘’We hebben zes slaapzakken, dus je deelt de slaapzak. In het begin ruik je dat wel, maar dat laat je los… Na twee dagen zeilen ruik je geen verschil meer. Iedereen ruikt dan hetzelfde.’’

Hans laat zien hoe je als oceaanzeiler slaapt. Zie jij jezelf hier al liggen?

‘’Als je mazzel hebt, gaat het leven goed. En als je pech hebt dan moet je heel vaak van richting veranderen om uiteindelijk toch als eerste in de haven van bestemming aan te komen.’’

De grote wisseltruc
Het gewicht in de boot moet altijd goed verdeeld zijn om zo snel mogelijk te kunnen varen. Wanneer de zeilen overstag gaan, moeten alle mensen daarom verplaatsen naar de nieuwe ‘hoge kant’ van de boot. Dat is de reden dat er twaalf bedden aan boord zijn terwijl er maar zes mensen tegelijkertijd slapen. Lig je te slapen terwijl de boot overstag gaat, dan wissel je naar een bed aan de andere kant van de kajuit.

De grote wisseltruc wanneer de zeilen overstag gaan.

‘’Soms vaar je een dag of twee dagen over dezelfde boeg. Dan valt het met wisselen dus wel mee. Maar stel dat je tegen de wind in vaart, dan kan het zijn dat je in vier uur wel twintig of zelfs wel dertig keer overstag gaat. Je moet dan iedere keer wisselen en dus slaap je amper. Dat is het leven. Als je mazzel hebt, gaat het leven goed. En als je pech hebt dan moet je heel vaak van richting veranderen om uiteindelijk toch als eerste in de haven van bestemming aan te komen.’’

‘’We hebben vaak gehad dat ik op vierentwintig uur drie keer twintig minuten de tijd had om te slapen.’’

Hazenslaapjes
”De bemanning heeft elke drie tot vier uur tijd om te rusten. Maar als schipper of navigator gaat je verantwoordelijkheid altijd door. Ik vond het daarom heel moeilijk om in slaap te komen als de druk heel hoog was. Ook heb je als schipper maar weinig tijd om te slapen. We hebben vaak gehad dat ik op vierentwintig uur drie keer twintig minuten de tijd had om te slapen. Door korte hazenslaapjes te doen kan ik het een paar dagen tot hoogstens een week wel zo volhouden.”

Vergeet je privacy maar. Dit is het toilet aan boord.

Hoezo privacy?
Douchen is er voor de oceaanzeilers niet bij. Maar midden in het vooronder van het schip, zonder deurtje of hokje, staat wel een wc. ‘’Plassen doen de mannen buiten. Maar de dames mogen altijd van het toilet gebruikmaken.’’

Dit is het eerste artikel over The Ocean Race. The Ocean Races Academy helpt jonge talenten die dromen van The Ocean Race te helpen. Rein van der Drift en Michiel Goedgebeur vertellen in het volgende artikel waarom ze dat zo graag willen. Na het zien van deze video denk je vast: waarom?!

Een gedachte over “Zó primitief is het leven aan boord van de langste en zwaarste zeilwedstrijd ter wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s